Historier

Vibo Historier


Vibo Lodsejerlaug har dannet rammen om mange menneskers lykkeligste minder, fra sommer til vinter. Her samler vi, i den rækkefølge de bliver sendte til bestyrelsen@viboplantage.dk historier og minder der er relevante. Hvis du har lyst til at se billeder fra ældre tider så se med her.

Købmand Pallesen


Den legendariske Købmand Pallesen, der havde butik i krydset hvor Vibo og Skærby møder hinanden.


I kan se billeder af Christian og Vera Pallesen her. I 1954 overtog Købmand Pallesen mælkeruten for Svinninge Andelsmejeri

og etablerede købmandsbutik. Et kuriosum er, at da der skulle plantes et træ på Dæmningen dukkede en kapsel op fra mejeriet.


I begyndelsen var Købmand Pallesen et lille udsalg for mejerivarer og viktualie, i begyndelsen af 1970erne blev det hele slået sammen i en fin ny butik, et rigtig supermarked. Købmand Pallesen havde også forpagtningen af kiosken Skærby Camping, hvorfor mange unge havde sommerferiejob her. En af dem er Pernille Selmer, der selvom familien er flyttet fra Vibo for mange år siden, stadig har kontakt. Hun har bidraget med billederne fra butikken og Dæmningen 21.


Familien Pallesen har haft stor betydning for Vibo og Odsherred Kommune. Købmand Pallesens kone, Vera, som mange nok husker som den egentlige bestyrer af butikken, var også formand for Nykøbing Sjællands Husholdningsforening.


Mange husker også Pallesen for den store hjælp han gav. Især når alle sommergæsterne kom op til påske, var han så flink, at han sørgede for, at der var tændt op i de ellers så kolde, uisolerede huse.


Den ene søn Søren Pallesen var aktiv i kommunalpolitik og medlem af byrådet i 16 år derefter borgmester. Han døde i alt for ung en alder.


En anden søn, Lars Pallesen, har stadig sin regelmæssig gang i Vibo Plantage, hvor han hjælper med at slå græs og fælde træer. Det er imponerende, at se ham frygtløs klatre op i de højeste træer, for at fælde ude at beskadige omgivelserne.


Her er et par billeder af Pallesen og mælkekapslen.Copyright @ All Rights Reserved

bestyrelsen@viboplantage.dk