2021

Nyhedsbreve 2021

April 2021 - Øv corona og god påskeCorona og de mange regler påvirker også vores fællesskab i Vibo Lodsejerlaug. 


For at overholde gældende Corona regler om, hvor mange der kan forsamles, har bestyrelsen, udfra et forsigtighedsprincip, besluttet af forårets arbejdsdag aflyses.


Ny dato for fælles arbejdsdag


Men der er stadig meget der bør gøres, ligesom mange sætter pris på det fællesskab vi har. Derfor sigter vi på, såfremt Corona reglerne tillader det, at afholde en ny fælles arbejdsdag lørdag den 5. juni kl. 9. Vi håber at både vejret og corona-reglerne vil være med til at gøre det til en ekstra dejlig dag. 


Naturudvalget


I forbindelse med bestyrelsesmødet den 27. marts var vi på en vandring rundt i plantagen for at se hvilke muligheder der er. Naturudvalget vil senere fremlægge en langsigtet plan for vores ydre hegn, også kaldet “perimeterhegnet” mod Skærby plantage.Jubilæumsfest


Det er også i kategorien super ærgerligt, at vi endnu engang må udskyde vores 75 års jubilæumsfest. Meldingerne om, hvad man må og ikke må under Corona reglerne, er så uklare, at jubilæumsudvalget har indstillet til bestyrelsen, at vi holder festen når Vibo Lodsejerlaug fylder 80 år. Det er bestyrelsen enig i. Jubilæumsfesten er derfor planlagt til 2025. Og sikke en fest vi skal have. Alle ideer til festen og gode bidrag hører vi stadig gerne om på bestyrelsen@viboplantage.dk


Corona er også ...hårdt for vejene


Det gode ved Corona er, at mange har kunne være i deres huse mere end de plejer. Vi kan se at der bliver fældet træer, vedligeholdt og bygget nyt. Men trafikken er hård for vejene. Husk når I går i gang med at få renoveret og bygget til, at passe på vores veje. Hvis de bliver ødelagt er det den enkelte lodsejer der skal genetablere vejen. Læs mere her.


Tak til alle jer på Facebook


Vi har fået en Facebook gruppe, som alle lodsejere, børn, familiemedlemmer og andre der bare er vilde med Vibo Plantage, kan blive medlem af. I kan finde gruppen her. Det er så dejligt, at medlemmerne deler billeder - især om vinteren hvor de færreste er her oppe. Men ellers har der været en diskussion om grundvandsspejl og en masse dejlige billeder. Tak til alle jer der bidrager - og vi håber, at flere kan få en positiv dialog på Facebook. Men husk, at hvis det drejer sig om ting som bestyrelsen skal tage sig af, skal I henvende jer direkte til bestyrelsen@viboplantage.dkCorona koldt bestyrelses møde i marts hos Karen Probst på Dæmningen.
Corona koldt bestyrelses møde i marts hos Karen Probst på Dæmningen.

Januar 2121


Et forsinket godt nytår fra bestyrelsen.


Vibo Plantage bliver i disse corona tider nydt endnu mere, hvor mange har valgt at gå i ly i sommerhuset. 


Vinterens storme har taget en god bid af klitten og “renset” den så fint. I galleriet på hjemmesiden kan I se stemningsbilleder fra plantagen i december måned.


Bestyrelsen er blevet konstitueret efter generalforsamlingen. I kan læse referat fra Generalforsamlingen her. I den forbindelse blev ordensreglerne opdateret, så det nu fremgår, at der er forbud mod åben ild, herunder fyrværkeri.


Lok lyngen frem


Naturudvalget har skrevet en fyldig og god instruktion i, hvordan man kan lokke lyngen frem på sin grund. Mange steder i plantagen vil der dukke lyng frem, hvis man river og fjerner næring og græs. I kan læse meget mere her og se billeder af lyng i forskellige stadier. Billederne viser også, at det fælles arbejde på strandgrundene, har virket. Det har efterhånden lokket lyngen frem. Husk iøvrigt, at man ikke må grave lyng op på de fælles arealer - eller andre steder i naturen.


Gyvel truer diversiteten


En ny ting truer vores strandgrunde, den sydeuropæiske gyvel, som vi har kæmpet med i mange år. Ved efterårets arbejdsdag kunne vi se, at gyvel spirer frem i enorme mængder. Årsagen er de milde vintre, der ikke slår de mange millioner frø ihjel, fortæller de fra Thy Nationalpark. Her bekæmper de gyvel, fordi den forhindre at sarte urter og blomster spirer frem, og det medvirker igen til,  at der kommer færre insekter. Læs mere her. Så hvis du har gyvel på din grund er der en god grund til at overveje at bekæmpe den.


Kampen mod gyvel er optrækning af deres lange pælerod. Dertil har Lodsejerlauget en såkaldt Bigfoot. I kan se den i brug på billederne fra arbejdsdagen i efteråret 2020. Oven i købet har Rasmus Scheibel doneret en ekstra. Husk du kan låne værktøj af foreningen. Se hvilke redskaber vi har - og som du kan låne her.


Facebook gruppe


Facebook gruppen får stadig flere medlemmer. Pt. er der 41 medlemmer. Vi håber og regner med, at der kommer flere når sommeren nærmer sig. Stor tak til de aktive medlemmer, der har hjulpet hinanden (og mig) med billede, at finde en kat og diskutere fundamenter! Husk at melde dig til :-)


Vi samler stadig historiske billeder ind. Send dem gerne til bestyrelsen@viboplantage.dk eller læg dem på Facebook. Du kan se dem her. Vi har også modtaget fra formand Aksel Bjørke nogle gamle matrikelkort samt en medlemsfortegnelse fra 1959. I afsnittet Historier ligger der gamle dokumenter.


Bestyrelsen på gåtur


Bestyrelsen mødes igen i slutningen af marts måned, hvor vi går en tur i plantagen og ser på forholdene. Hvis der er noget du ønsker, at gøre os opmærksom på, så husk at du altid kan skrive til bestyrelsen@viboplantage.dk


Vintersol i plantagen Vibo december 2020
Vintersol i plantagen Vibo december 2020
Havet har taget et stykke af klitterne. December 2020
Havet har taget et stykke af klitterne. December 2020
Vibo strand december 2020
Vibo strand december 2020
Tidlig vinter solnedgang. Vibo dec 2020
Tidlig vinter solnedgang. Vibo dec 2020
Vinterstorm har renset stranden december 2020
Vinterstorm har renset stranden december 2020
Aftenskumring med stjerner. December 2020
Aftenskumring med stjerner. December 2020
Vintersol i træerne. Vibo december 2020
Vintersol i træerne. Vibo december 2020