2021

Nyhedsbreve 2021

Januar 2121


Et forsinket godt nytår fra bestyrelsen.


Vibo Plantage bliver i disse corona tider nydt endnu mere, hvor mange har valgt at gå i ly i sommerhuset. 


Vinterens storme har taget en god bid af klitten og “renset” den så fint. I galleriet på hjemmesiden kan I se stemningsbilleder fra plantagen i december måned.


Bestyrelsen er blevet konstitueret efter generalforsamlingen. I kan læse referat fra Generalforsamlingen her. I den forbindelse blev ordensreglerne opdateret, så det nu fremgår, at der er forbud mod åben ild, herunder fyrværkeri.


Lok lyngen frem


Naturudvalget har skrevet en fyldig og god instruktion i, hvordan man kan lokke lyngen frem på sin grund. Mange steder i plantagen vil der dukke lyng frem, hvis man river og fjerner næring og græs. I kan læse meget mere her og se billeder af lyng i forskellige stadier. Billederne viser også, at det fælles arbejde på strandgrundene, har virket. Det har efterhånden lokket lyngen frem. Husk iøvrigt, at man ikke må grave lyng op på de fælles arealer - eller andre steder i naturen.


Gyvel truer diversiteten


En ny ting truer vores strandgrunde, den sydeuropæiske gyvel, som vi har kæmpet med i mange år. Ved efterårets arbejdsdag kunne vi se, at gyvel spirer frem i enorme mængder. Årsagen er de milde vintre, der ikke slår de mange millioner frø ihjel, fortæller de fra Thy Nationalpark. Her bekæmper de gyvel, fordi den forhindre at sarte urter og blomster spirer frem, og det medvirker igen til,  at der kommer færre insekter. Læs mere her. Så hvis du har gyvel på din grund er der en god grund til at overveje at bekæmpe den.


Kampen mod gyvel er optrækning af deres lange pælerod. Dertil har Lodsejerlauget en såkaldt Bigfoot. I kan se den i brug på billederne fra arbejdsdagen i efteråret 2020. Oven i købet har Rasmus Scheibel doneret en ekstra. Husk du kan låne værktøj af foreningen. Se hvilke redskaber vi har - og som du kan låne her.


Facebook gruppe


Facebook gruppen får stadig flere medlemmer. Pt. er der 41 medlemmer. Vi håber og regner med, at der kommer flere når sommeren nærmer sig. Stor tak til de aktive medlemmer, der har hjulpet hinanden (og mig) med billede, at finde en kat og diskutere fundamenter! Husk at melde dig til :-)


Vi samler stadig historiske billeder ind. Send dem gerne til bestyrelsen@viboplantage.dk eller læg dem på Facebook. Du kan se dem her. Vi har også modtaget fra formand Aksel Bjørke nogle gamle matrikelkort samt en medlemsfortegnelse fra 1959. I afsnittet Historier ligger der gamle dokumenter.


Bestyrelsen på gåtur


Bestyrelsen mødes igen i slutningen af marts måned, hvor vi går en tur i plantagen og ser på forholdene. Hvis der er noget du ønsker, at gøre os opmærksom på, så husk at du altid kan skrive til bestyrelsen@viboplantage.dk


Vintersol i plantagen Vibo december 2020
Vintersol i plantagen Vibo december 2020
Havet har taget et stykke af klitterne. December 2020
Havet har taget et stykke af klitterne. December 2020
Vibo strand december 2020
Vibo strand december 2020
Tidlig vinter solnedgang. Vibo dec 2020
Tidlig vinter solnedgang. Vibo dec 2020
Vinterstorm har renset stranden december 2020
Vinterstorm har renset stranden december 2020
Aftenskumring med stjerner. December 2020
Aftenskumring med stjerner. December 2020
Vintersol i træerne. Vibo december 2020
Vintersol i træerne. Vibo december 2020