2023

Nyhedsbreve 2023

Juli 


Kære alle sammenSå er den danske sommer igang - med dejlig sol, høj himmel, byger - og mere sol.Bestyrelsen har modtaget flere forslag til Generalforsamlingen og ser frem til at mange møder op til den årlige generalforsamling lørdag den 29. juli kl. 10 i Nordskovshallen. I har fået indkaldelse - og hvis I ikke allerede har gjort det, så tilmeld jer gerne, så vi ved hvor meget smørrebrød der skal på bordet til den efterfølgende frokost. Skriv blot en mail til bestyrelsen@viboplantage.dk


Naturvandring


Mange benytter også lejligheden til at bygge eller få ordnet noget på deres grund. Hvis I har lyst til at lære endnu mere om naturpleje, er der tilbud om Naturvandring på egne grunde i Vibo Plantage.


Tid: lørdag 22. juli kl 9.30 til 11.00. Hvor Biolog Henrik Grytner (formand for Danmarks Naturfredningsforening i Odsherred) vil vi gå rundt og drøfte konkret pleje af vores private grunde. Skriv til mail til lrytter@dadlnet.dk hvis du har lyst til at deltage. Mødestedet er vejkrydset mellem Vibo Strandvej og Vibo Skovvej - samme sted som ved arbejdsdagene.Oprydning i skel mod Skærby


Naturudvalget har fået placeret nogle sten mellem overgange mellem Dalkrogen og Vibo Østvej. De ses næsten ikke på afstand når man kommer fra Vibo Østvej - men er mere tydelige fra Dalkrogen. Til gengæld er de vilde vækster, bl.a brombær, fint på vej igen. Der er også blevet ryddet op i parallel stykket mellem Dalkrogen og Vibo Sydvej. Det gror fint med naturlige vækster. Der er pt. en “officielt” og et par uofficielle.


Strandgrundene


Strandgrundene blev i år behandlet med en blanding af maskinkraft og lodsejernes håndkraft. Nu ser vi på om maskineriet har været effektivt til at bekæmpe rynket rose. Ellers ser det ud til at både de vilde urter, blomster, lyng gror flittigt - om kap med gyvel. Husk at gyvel kan sprede sig meget hurtigt - og at deres frø kan overleve op til 50 år i jorden. Så det er en god grund til at bekæmpe dem.


Affaldsbeholdere - hvor gør vi af dem


Affaldsbeholdere skal placeres på egen grund - dog maximum 5 meter fra skel.

Vær opmærksom på, at affaldsbeholderne IKKE må placeres i vejrabatten, uden for ens eget skel.


Hvis man f.eks. laver et fint anlæg med hegn og fliser uden for skel, kan det betyde at hvis kommunen enten vil grave - eller stille krav om at vejen er friholdt for udrykningskøretøjer - så skal det fjernes - og placeres inden for skellet.


Læs mere på hjemmesiden.
Nyhedsbrev Januar - Storm over Vibo


Kære alle sammen


Vibo Plantage lå i et af de områder hvor stormen ramte hårdt natten mellem lørdag den 29 og søndag den 30. januar.


Positivt er det, at så vidt vi kan se, er der ingen store træer der er faldet. Rene er gået en tur i plantagen for en sikkerheds skyld. Men flere grundejere skal nok forvente afknækkede kviste og grene.


Stranden blev til gengæld hårdt ramt. I løbet af stormen var vandet 1,5 meter over dagligt vande. Det virkede ekstra voldsomt fordi det var meget lavvandet lige inden stormen satte i gang. Den “nye” klit ser ud til at være skyllet i havet - sammen med en masse gammel tang. Bænkene har det fint.


Medlemmer der var i sommerhus og Rene har flittigt delt billeder på Facebook gruppen Vibo Plantage. I kan desuden finde billeder på hjemmesiden her.


Tak til vores “live reportere” på Facebook der har holdt os opdateret: Rene, Tonny Thiessen, Birgitte Bredahl Sørensen, Anders Rytter Bockhahn, Christina Elmegaard-Fessel, Tim Lund-Jensen, Torben Krausing, Bente Bruun.I Nykøbing Havn stod vandet helt op til kanten og bådebroen til bl.a roklubben var oversvømmet. I Rørvig gik vandet i land helt ind i havnekiosken. Det kan i alt sammen læse mere om enten på SN.dk eller i Facebook gruppen For os, der bor i Nykøbing Sjælland og omegn.