Maj 2020

Maj 2020

Vi ses snart….


Men kun på stranden og i naturen. Året 2020 kommer også i Vibo Plantage til at stå i forandringernes tegn - på grund af aflysninger. Bestyrelsen er mødtes via videokonference og har måtte tage en række beslutninger om aflysninger. Ikke blot blev forårets arbejdsdag aflyst - men også vores jubilæumsfest ligesom generalforsamlingen er udskudt.


Jubilæumsfest


Jubilæumsfesten er et stort arrangement, og mange ting skal bestilles lang tid i forvejen. Da der endnu ikke er konkrete meddelelser fra myndighederne om regler for større forsamlinger, er hele jubilæumsfesten udskudt til sommeren 2021. Til gengæld har vi oplevet en fantastisk interesse fra medlemmerne. Vi regnede med tæt på 200 deltagere - og gad vide om det ikke også vil lykkes i 2021 at samle lige så mange. Jubilæumsudvalget fortsætter deres planlægning - også med at indsamle historier fra gamle dage. I den forbindelse har vi modtaget nogle skønne fotos fra medlemmerne. Læs mere i bunden af dette nyhedsbrev.


Generalforsamling


Tilsvarende er generalforsamlingen udskudt til den 10. oktober. Bestyrelsen håber, at myndighederne så sent på året tillader større forsamlinger. Datoen den 10. oktober er valgt, fordi det passer med skolernes efterårsferie og vi håber dermed at se så mange som muligt.


Fælles arbejdsdage


Forårets fælles arbejdsdag blev aflyst. Til gengæld har det flittige naturudvalg, inden for corona-reglerne om afstand, taget en tørn med at bekæmpe gyvel på vestgrunden med foreningens smarte rod optrækker og nye hakker. Husk at du kan låne redskaber til bekæmpelse af problemplanter  i Vibo Plantage.


Næste arbejdsdag i efteråret bliver den 22. august, hvor der skal slås og rives græs, hegn efterses osv. Vi glæder os til at se så mange som muligt.


Veje, vejbump og hegn


Vejbump er vedtaget og godkendt af kommunen efter div. høringsprocsser. Vejudvalget har været flittige i Kr. Himmelfartsferien og har nu etableret 3 bump på Hovedvejen i overensstemmelse med de tegninger, der har været beslutningsgrundlaget. Der mangler nu at blive sat skilte op. Til efteråret kommer noget beplantning, der er en del af den fartdæmpende plan. I kan se et galleri af Vibo Hovedvejs udvikling her


Det er i øvrigt lykkedes Fibia at forvandle dele af krydset Vibo Sydvej/Hovedvej til en sandkasse ved at gennemgrave kørebanen flere gange ligesom der har været en del tumlen med vores vejspærring. Bestyrelsen har løbende været i kontakt med og sendt adskillige klager til Fibias entreprenør for at få udbedret skaderne – og vi håber, at det snart kommer på plads.


Bestyrelsen forventer at tage på den årlige vandretur, hvor veje og hegn besigtiges, i løbet af sommeren. Bl.a. skal hæk og hegn mod Dalkrogen / Skærby Plantage tilses.Udlejning

Der er en stærkt stigende interesse for udlejning af sommerhuse. Det har vi mærket i bestyrelsen, hvor flere har henvendt sig om formidling. Derfor har vi lavet et område på hjemmesiden om dette. Hvis I lejer jeres sommerhus ud, så husk at printe vejledningen og reglerne for plantagen - og hæng dem gerne synligt for jeres gæster. Derfor har vi tilføjet et afsnit til hjemmesiden om dette.Billeder fra gamle dage


Vi har modtaget en serie herlige billeder fra Vibo Østvej 23, familien Schilde i Ellehuset og nr. 28 hos familien Bruun. Mange tak for det. I kan nyde de gamle billeder her. Husk - send gerne gamle billeder til bestyrelsen@viboplantage.dk. 


Familie Schilde har oven i købet lavet en hel lille bog om husets historie. Det er naturligvis en historie om en familie og et hus - men gad vide om mange, af lodsejerne, har haft tilsvarende oplevelser. Læs det lille hæfte her.

Vibo Hovedvej gennem årene

Fra grusvej til asfaltvej med nye vejbump

Postkort Vibo Plantage - august 1958_forside
hovedvejen
vibo port maj 2020
vibo hovedvej maj 2020
Nye vejbump Maj 2020
Vejbump 2020
image1
vejbump 2020
2020 Vibo hovedvej nye skilte
2020 Vibo hovedvej skilte vedr bump