Navn: Lodsejerlauget Vibo Plantage
Etableringsår: 1945
Antal medlemmer: 117
Beliggenhed: 4500 Nykøbing Sjællanda
Referat af generalforsamling i Lodsejerlauget Vibo Plantage
Der blev lørdag den 25. juli 2009 afholdt ordinær generalforsamling i Nordgårdshallens Cafeteria, Nykøbing Sj. med følgende dagsorden:
1. Valg af dirigent
2. Formandsberetning
3. Strandarealets pleje
4. Aflæggelse af regnskab for kalenderåret 2008
5. Fastsættelse af kontingent for år 2009. Bestyrelsen foreslår et kontingent på kr. 700 (hidtil kr. 500)
6. Indkomne forslag:
a) Forslag til vedtægtsændringer – vej
b) Forslag til vedtægtsændringer – erhverv
c) Forslag til forbud mod kamphunde og muskelhunde for beboere i plantagen
7. Valg
I henhold til vedtægternes §11 afgår efter tur:
Henning Møgelberg Nielsen (formand, villig til genvalg)
René Sørensen & Bjarne Frese (bestyrelsesmedlemmer, villige til genvalg)
Lars Rytter samt Jacob Weinreich (suppleanter, begge villige til genvalg)
8. Eventuelt
Til stede ved generalforsamlingen var den samlede bestyrelse.
ad1. Valg af dirigent
Til dirigent valgtes Flemming Christensen (Vibo Strandvej 11) igen i år. Flemming Christensen indledte med at takke for hvervet og konstaterede at generalforsamligen var lovligt indvarslet. Efterfølgende gjorde han forsamlingen opmærksom på, at det kræver 2/3 af lodsejerlaugets medlemsstemmer, før generalforsamlingen er beslutningsdygtig fsva. vedtægtsændringerne. Da det ikke var tilfældet overlod han det til bestyrelsen at følge op på de to indkomne forslag angående vedtægtsændringer, der efterfølgende sendes til urafstemning.
ad2. Formandsberetning (v. formand Henning Møgelberg Nielsen)
Velkommen til vor ordinære generalforsamling 2009.
Vi fortsætter traditionen og deler beretningen op i to, jeg tager mig af formandsberetningen og Lone Krausing tager sig af den grønne afdeling.
Meget er sket siden vi sidst havde generalforsamling, det bedste må vel være
udbedringen af vore grusveje, som jeg vil komme tilbage til.
Den 14.juni 2009 deltog jeg i et møde i FSNR, som står for Fritidshusejernes Sammenslutning i Nykøbing Rørvig.
Direktør Torben Greve fra Odsherreds Kommune var i år gæstetaler. Han fortalte om Odsherreds Kommunes organisationsstruktur samt fremtidige ændringer til ny kommuneplan med byerne Nykøbing, Asnæs og Vig som hovedbyer. Vig vil blive idræts og fritidsby.
Han orienterede om den kommende vandmiljøplan, der jo indebærer, at hele området med tiden skal kloakeres, altså også hos os. På forespørgsel om tidspunktet for vores vedkommende, ville han mene om ca. 25 år.
Han kom også ind på renovationsordningen med den nye entreprenør Axel Hansen, der nu kører i hele området. Det betød jo, at vi alle fik nye affaldsspande, som nu er taget i brug.
Beskæring af vor beplantning over vejene blev også berørt. Det går ud på, at vi har pligt til at beskære beplantningen efter en nøje plan, der er beskrevet i den lille grønne bog fra kommunen. Dette skal ske af hensyn til større køretøjer som f. eks. renovationsbiler, der ellers ikke vil køre i området. Der er nok en og anden, som bør huske godt på dette.
Der blev orienteret om, at byggerier ikke mere besigtiges af kommunen. Vi må selv være med til at overvåge, at byggeri foretages rigtigt. Men Peter Splidsboel (advokat) bemærkede, at det er kommunens ansvar at byggeriet er lovligt og opført efter tegningerne.
Til det mere spændende hører, at rute 21, som den kaldes, og som går fra Holbæk og op til os, vil blive motortrafikvej med skiftevis et og to kørespor. Broarbejder dertil påbegyndes i 2010, og vejarbejdet forventes færdigt i efteråret 2013
Ellers var det ret tyndt, hvad det øvrige indeholdt, da bestyrelsen ikke var særlig godt forberedt og motiveret, hvilket da også viste sig under valget, hvor ingen ny bestyrelse kunne vælges. Der vil derfor blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, men udsigten er desværre nok, at sammenslutningen må nedlægges, hvilket jeg synes er en skam, for det har været det bedste sted for os at få vore ting og meninger igennem.
Med hensyn til vejene lykkedes det os at få en aftale i stand med entreprenør Peder Grønne fra Slangerup, som derefter fik has på vore grusveje, og jeg synes med et fint resultat, men også til mange penge, og det kommer vi ind på lidt senere.
Det var meningen at vejene skulle gås efter her i foråret for at udbedre enkelte skader, men vi mener godt, det kan vente til efteråret.
Der har været en del bygningsarbejde i foråret ad Vibo Vestvej, hvor bygherre efterfølgende har genetableret vejen. Uheldigvis er materialet ikke det helt rigtige, men to andre byggesager på Vibo Vestvej er forestående, og så må alle enes om at gøre det rigtigt.
I forbindelse med et byggeri på Skovstien for enden af denne mod stranden i nabogrundejerforeningen Skovstien, har man ment, at man for at skåne sin egen grund og vej kunne lette adgangen til sin byggegrund og køre sit byggemateriale ind gennem Vibo Plantage ved at nedbryde hegnet for enden af Vibo Strandvej. Oven i købet har man brugt en af vore grundejeres grund til at få en kæmpestor lastbil med en container bragt over hækken og ind på egen grund.
Jeg ved ikke hvad forsamlingen mener, men det er da utroligt, hvad mennesker tror, man kan udsætte andre for. Er det tiden eller er det bare mig, der blevet for gammel til at forstå en sådan fremgangsmåde.
Jeg håber det vil lykkes for os at få ram på ham og så kommer det ikke til gå stille af.
Når vi nu er begyndt kan vi lige så godt fortsætte med andre uhyrligheder.
Vi har i april måned modtaget brev fra Skærby Strand Grundejerforening med ønske om, at vi fjernede alle vore hegn om Vibo Plantage.
Vi aftalte derfor et møde, der blev afholdt d. 24 maj 2009.
Jeg skal ikke gå nærmere ind på mødet, men gøre opmærksom på, at Lone Krausing meget nøje havde lavet en redegørelse på sagen, efter en grundig opfølgning på gamle referater
Hegnet er kort fortalt lovligt, det står 50 cm. inde på Vibo Plantages eget areal og er opført i 1935, inden Skærby Strand Grundejerforening eksisterede.
Det er hermed at betragte som et privat hegn. Der er i øvrigt foretaget hegnssyn i 1984, hvor hegnet blev godkendt i forhold til hegnsloven, som ikke er ændret siden.
Dette ville Skærby Strand Grundejerforening respektere i fremtiden og fremlægge en redegørelse herfor på foreningens generalforsamling.
Vi håber hermed at have sat endeligt punktum for dette problem.
Men – ikke længe efter dette møde har der igen været anslag på hegnet.
Først har en grundejer på Blomstervangen, der hører ind under Skærby, fældet træer og er brudt gennem hegnet. Dernæst har en grundejer på Lauridts Nielsens Vej, der grænser op til Vibo Hovedvej, fjernet bevoksning og klippet i vort hegn, begge sager vil vi følge op på.
På det seneste er der fjernet to skilte ved vores første portal. Det ene med den legende
pige og teksten ”Pas på mig” og det andet det lille gule skilt med teksten ”20 km.”, så hvis nogen har kendskab til, hvorfor de er fjernet, vil vi gerne vide det.
Vi vil forsøge at få nogle nye eksemplarer samt to nye skilte med 20 km fartbegrænsning opsat. Det bringer mig hen til det hjertesuk fra bestyrelsen, der går ud på igen og igen at gøre opmærksom på vore ordensregler. Det skulle jo nødig være sådan, at det kun er bestyrelsen, der prøver at efterkomme dem.
Prøv om det kan lade sig gøre kun at køre de omtalte 20 km. i timen, både af hensyn til os selv og ikke mindst vore mindre børn, som gerne skulle opleve at kunne færdes trygt og frit til bens eller på små cykler. Tænk også på, at grusvejene om sommeren i tørt vejr støver ganske forfærdeligt. Det er ikke sjovt at få en støvsky ind over frokosten på terrassen. Her burde man måske tænke sig om og køre 10 km i timen,
og helt ærligt, når vi nu endelig er kommet ind i plantagen, gør det så så meget, om det tager 1 minut længere inden nøglen sættes i døren.
Når man så skal parkere sin bil, så husk at gøre det inde på egen grund og ikke ude på vejen. Husk at alle skal have plads til mindst 1 bil på sin grund.
Det var samlet set en masse formaninger, men det er til bedste for alle.
Til det mere praktiske hører, at Roar Jensen, Dæmningen 6 har overtaget klipning af græskanter og beplantning på Vibo Hovedvej ind mod Skærby efter Keld Nielsen.
Roar Jensen har også opsat beskyttelse for træerne hos gederne.Tak for det.
Keld fortsætter med at tilse vore huse en gang om ugen og har i den forbindelse meldt om kun et indbrud i år.
Til slut kun dette, at vi har afholdt tre bestyrelsesmøder i år og at samme bestyrelse ønsker alle en fortsat god Sommer.
ad3. Strandarealets pleje (v. bestyrelsesmedlem Lone Krausing)
Jeg vil begynde med at erindre om, at udvalget blev nedsat i sin tid for at tage vare på vore fælles strandgrundes ganske særlige naturtyper, som er opført på EU's liste over naturtyper, der skal bevares. Ydermere er det typer, som ikke mange andre steder findes i Odsherred.
Ved kommunesammenlægningerne skete det, at Miljøministeren pålagde Odsherred Kommune at tage ganske særlig hånd om bevarelsen af den lille, smukke forårsblomst Nikkende Kobjælde, som netop er repræsenteret på vores vestlige fælles strandgrund.
Der er altså pålagt lodsejerlauget nogle forpligtelser, som vi ikke kan sidde overhørig.
Disse arealer ligger inden for strandbeskyttelseslinjen, så der er visse begrænsninger for, hvad vi kan gøre uden godkendelse af myndighederne. Ansvaret for naturpleje er fra amtet overgået til kommunen. Desuden kan vi søge råd hos Miljøcenter Roskilde, der er regionens øverste myndighed.
For at efterkomme disse forpligtelser har vi afholdt to arbejdsdage i det forløbne år.
I eftersommeren, den 20.september 2008 koncentrerede vi os om at rydde meget gammel ”rynket rose” på arealet op mod klitten bag Strandvejen 12. Vi er jo så heldige, at Henrik Olesen og Lone Brems fra Strandvejen 2 har påtaget sig bekæmpelsen af roserne mod øst på arealet, som støder op til deres egen grund. Det er en stor hjælp for os. Nu ryddede vi så roserne i den modsatte side. Der kommer en del nyskud, som vi efterfølgende må tage os af.
Det var lidt hårdt arbejde, så vi nåede ikke de udgåede træer i indhegningen.
Vestgrundens roser langs vestskellet holdes fortsat i skak ved slåning, som Jack Holger Hansen på Vibo Sydvej har påtaget sig. Det ser ud til at være en succes. Der er efterhånden ikke så mange nye skud, og græsset gør bunden fast. Men ude i klitten er der mange spredte kolonier af roser, så der er stadig masser at slås med.
Når kampen mod disse roser er så vigtig, er det, fordi de er i stand til at skyde rødder på 4 m hvert år og dermed har en utrolig evne til at brede sig og dermed kvæle al den sarte, oprindelige vegetation. Det er altså en meget vigtig fjende at få udryddet, selvom den i sig selv er smuk. Den må bare ikke være der, hvor vi skal værne om den magre grunds flora.
På forårets arbejdsdag, den 9.maj 2009 havde vi to buskryddere i gang med at rydde gyvel i indhegningen på østgrunden. Og gyvel i klitten blev ryddet med ørnenæb. Der var en utrolig mængde gyvel, som nok havde været for sej for gederne, som jo var udsat så sent sidste år på grund af frygten for en smitsom sygdom.
I år er gederne udsat sidst i maj. Da var der allerede skudt nye gyvelskud. Der er sat 8 halvstore geder på, og håbet er, at de vil tage den nye gyvel. Fru Frederiksen, der bor som nabo til gederne har påtaget sig at holde gederne med frisk vand og give dem lidt kraftfoder dagligt. Derudover behøver de ikke yderligere fodring.
Vi har tidligere nævnt, at vi ønsker at gøre noget for at bevare lyngen på den vestlige grund, hvor lyngen er meget gammel og i fare for at blive kvalt af græs.
Da vi nu har modtaget et tilbud fra en af vore beboere, Lone Brems om hendes demonstration af brugen af en lyng-le, har vi plan om, at efterårets arbejdsdag skal bruges på slåning af lyngen og fjernelse af græs i lyngen. Datoen er fastsat til 24.oktober 2009, hvor lyngen er afblomstret og frøene er modne. Vi mødes på Strandvejen kl. 9 og håber, at lyngpleje vil have interesse for mange beboere, da vi ser, at man mange steder hæger om lyngen.
Som det fremgår heraf oplever vi, at flere ønsker at påtage sig en forpligtelse som deres personlige ansvar. Det er en meget glædelig udvikling. Man kan tænke sig, at der måske er beboere, som hellere vil have en opgave, som er deres, og som de kan klare, når det passer dem, frem for at være afhængige af en bestemt dato for en arbejdsdag. Vi hører meget gerne, hvis nogen har lyst og forslag.
I den forbindelse skal det også nævnes, at der er strandgrundejere, der på hver deres områder hjælper aktivt med til rosenbekæmpelsen.
Vi beder om, at man som strandgrundejere alle vil være aktive med bekæmpelse af de invasive og af miljømyndighederne uønskede arter som rynket rose og havtorn.
Vi håber, at I har lagt mærke til, at der nu er kommet langt flere gule evighedsblomster både i klitterne og på vestgrunden. Det er resultatet af, at vi ikke plukker blomster i strandområdet. Der er også godt med harekløver. Senest har jeg observeret en enkelt blomstrende limurt, som er opført i litteraturen som meget sjælden. Det er jo gode tegn.
Til gengæld går det skidt for den nikkende kobjælde. Der er nok flere årsager, men en af dem er, at stien til stranden på vestgrunden bliver trådt stadig længere og længere ud mod højre. Dette sker på trods af vore gentagne påmindelser om at gå på det klippede areal mod skellet og også helst bruge den venstre sti over klitten. Forklaringen er måske, at der kommer mange, som ikke har nogen tilknytning til Vibo, og som derfor ikke hører vores formaninger. Vi beder jer om at gøre opmærksom på problemet, når I møder folk, som ikke ved, hvor de skal gå.
Da dette er et meget alvorligt problem for os, overvejer vi inden næste sommer at opsætte en lav barriere, så folk på den måde opfordres til at færdes mere hensigtsmæssigt til og fra stranden.
Velstand og lav rente er jo godt, og i de senere år ser vi, at mange af de små og efterhånden utidssvarende huse skiftes ud med flotte nye huse. Til fine huse må man åbenbart også have græsplæne og planteskoleplanter. Derfor ses det af og til, at grunden bliver nivelleret, og der bliver lagt muld på. Problemet med muld er, at det tilfører en række frø af planter, som ikke hører til i området, og græsplæner skal klippes med motorstøj som følge. Holdes jorden mager og uden gødning, kan de smukke, vilde græsser derimod fint stå uklippet.
Blandt folk, der går tur langs stranden, har det vakt negativ opmærksomhed, at der som et ganske nyt fænomen er dukket havemøblement op på toppen af klitten. Det står der dag ud og dag ind.
Vi har endnu ikke haft mulighed for at undersøge, om dette direkte strider mod klitbeskyttelsesreglerne, men vi vil gerne medgive, at det ikke ser smukt ud i naturen, og derfor er det ikke en ønskelig fremgangsmåde.
Hvad er det vi vil? Vil vi bevare den særlige natur heroppe med sandet, mager vegetation, med skovfyr, birk og røn, og med de landskabsformationer, der er dannet af vind og sand. De gamle sandflugtsklitter giver os et kuperet terræn i baglandet, som vi bør skønne på.
Vi skal være opmærksomme på, at meget går tabt, hvis vi bare fører vores villakvarterer ud i sommerlandet.
En rigtig god orientering om udviklingen i området kan man læse i Skærbybogen, som også kommer ind på vigtigheden af at bevare den oprindelige natur heroppe.
Vores opgave er stor og vigtig. Vi vil gerne takke alle, der har hjulpet os på forskellig måde: med slåning af roser, med opgravning af roser, med pasning af geder og levering af strøm, og alle, der har deltaget i arbejdsdagene. Uden deres hjælp havde vi intet kunne udrette.
Vi vil appellere til, at endnu flere engagerer sig. Man yder noget, men man får også meget igen. Det bedste er måske det sociale samvær og kendskab til hinanden, der opstår af disse aktiviteter. Og vi gør det jo for en god sags skyld. Det er en sag, der angår os alle i Vibo. Strandgrundene er vores i fællesskab..
Og sammenskudsfrokosterne er lækre, foreningen giver øl og snaps. Ægtefæller er også velkomne. Kom nu og vær med!!!
Bekendtskabet med yng-leen kunne I måske oven i købet selv have gavn af. Der vil blive indkøbt en lyng-le med tilbehør, som skal være til fælles afbenyttelse for medlemmerne, ligesom buskrydderen er det.
Tak skal lyde til udvalgets medlemmer for godt samarbejde og tak til bestyrelsen for hjælp og opbakning.
Formandsberetningen og beretningen om strandarealets pleje afledte 6 kommentarer fra forsamlingen.
Kommentar 1 – Erling Fraurud (Vibo Vinkelvej 4)
Spørgsmålet fra Erling Fraurud gik på hvor vidt nedkørte/fjernede skelpæle skulle re-etableres af lodsejerlauget eller om det var op til de enkelte beboere.
Svaret lød på (Henning Møgelberg Nielsen), at bestyrelsen ikke var sikker i den sag men at skelpæle godt kan re-etableres individuelt.
Kommentar 2 – Lotte Hedeager (Vibo Skovvej 21)
Lotte Hedeager takkede for det flotte stykke arbejde Lone Krausing på ny har fået udført på området. Hun foreslog endvidere, at lodsejerlauget burde informere nye beboere i plantagen om den særlige beplantning og historik inden byggerier påbegyndes.
Svaret (Lone Krausing) lød på, at bestyrelsen allerede har besluttet at påbegynde arbejdet med en velkomstfolder, der skal informere om netop dette.
Kommentar 3 – Søren Iversen (Vibo Tværvej 4)
Søren Iversen gjorde opmærksom på, at det sjældent er lodsejere, der har problemer med at holde hastigheden nede på 20 km/t i plantagen. Ofte er det en problemstilling der opstår ifm udlejning af huse, hvor personer uden kendskab til ordensreglerne kommer til plantagen. Søren appelerede til, at folk der udlejer deres huse sørger for at få gjort lejere opmærksomme på sagen.
Svaret (Lone Krausing) gik på, at det rent faktisk står nedfældet, at udlejning af sommerhuse i plantagen kun er i orden såfremt ordensreglerne overholdes.
Kommentar 4 – Erik Haugaard (Vibo Østvej 8)
Erik Haugaard stillede spørgsmål om, hvor vidt det var den enkelte lodsejers ansvar at vedligeholde hegnet ind mod Skærby Strand v. Elefantstien.
Svaret (Henning Møgelberg Nielsen) lød, at bestyrelsen gerne ser, at der forbliver hegn mod Elefantstien, da dette sikrer mod uønsket trafik og gennemgang.
Kommentar 5 – Lotte Hedeager (Vibo Skovvej 21)
Lotte Hedeager spurgte hvor vidt hegn ikke var en opgave for lodsejerlauget.
Svaret (Lone Krausing) gik på, at hegnet ind mod Elefantstien er private hegn. De er opført 50 cm inde på de private matrikler og er derfor at betragte som private hegn. Disse skal derfor vedligeholdes privat. Hvad angår andre hegn i skel mod nabo plantagerne så er der tale om en opgave for lodsejerlauget.
Kommentar 6 – Lise Bonderup (Andrupsvej 2)
Lise Bonderup gjorde opmærksom på, at en sten med vejnavn var kørt dybt ned i jorden udfor krydset ved Andrupsvej/Vibo Tværvej.
Svar (fra flere) lød på at stenen må rejses i fællesskab. Dette vil formentlig kunne gøres i forbindelse med efter-reperation af vejene.
Formandsberetningen og beretningen om strandarealets pleje blev herefter godkendt.
ad4. Aflæggelse af regnskab for kalenderåret 2008 (v. bestyrelsesmedlem Torben Krog)
Torben Krog redegjorde for årets regnskab, der endte med et negativt resultet på ca. kr. 84,000. Årsagen til underskudet beror udelukkende på udgifter til vejforbedringer, hvilket fremgik af gennemgangen og det fremsendte materiale.
Regnskabet blev godkendt uden kommentarer.
ad5. Fastlæggelse af kontingent
Bestyrelsen havde fremlagt ønske om at hæve kontingentet til kr. 700 (hidtil kr. 500). Det med henblik på at sikre fremtidig økonomi til vedligeholdelse af vejene.
Forslaget blev godkendt uden kommentarer. Det betyder, at det årlige kontingent for lodsejere i Vibo Plantage nu er kr. 700. Girokort med betalingsfrist den 30. september 2009 er vedlagt. Husk at angive evt. adresseændring og hvis muligt jeres mailadresse.
ad6. Indkomne forslag
Der var to vedtægtsændringer at stemme om. Begge disse var fremsat af bestyrelsen. Herudover var et forslag fremsendt af lodsejer Hanne Iversen (Vibo Tværvej 4).
Forslag 1 – forslag til vedtægtsændring (vej)
Torben Krog fremlagde på vegne af bestyrelsen et tillæg til vedtægterne i form af en ny tekst, der tydeliggør at det er hver enkelt lodsejers pligt og ansvar at re-etablere plantagens veje efter endte byggesager. Herudover er der oplysningspligt til bestyrelsen når en byggesag er afsluttet og bestyrelsen kan hermed afgøre, hvor vidt veje er i den stand de var, inden arbejdet blev påbegyndt. Det fastslås, at såfremt der måtte være uenighed om vejenes beskaffenhed inden byggeriet blev påbegyndt, da er det lodsejers ansvar at dokumentere dette.
Forslaget blev accepteret uden kommentarer. Det sendes til urafsteming for endelig godkendelse.
Forslaget affødte en enkelt kommentar, der ikke direkte havde med den aktuelle vedtægtsændring at gøre.
Kommentar 1 – Kirsten Dinesen (Dæmningen 4)
Kirsten Dinesen gjorde opmærksom på, at byggesager kan trække ud som vi har flere eksempler på i plantagen. Det medfører, at byggematerialer ligger og flyder på grunden. Spørgsmålet gik på hvor vidt det vil være muligt at indføre i vedtægterne, at byggematerialer skal gemmes af vejen, så de ikke generer øjet.
Svaret (Torben Krog) lød på, at det vil være svært at regulere men et udmærket forslag som vist nok allerede er indeholdt i ordensreglerne. Forslaget kan ikke indarbejdes i det foreliggende forslag, da det i givet fald ikke vil kunne vedtages i år.
Forslag 2 – forslag til vedtægtsændring (erhverv)
Torben Krog fremlagde på vegne af bestyrelsen et ønske om at forbyde erhverv – ikke sommerhusudlejning – i Vibo Plantage. Dette for at sikre unødig trafik der vil slide på vejene.
Forslaget blev accepteret uden kommentarer. Det sendes til urafsteming for endelig godkendelse.
Forslag 3 – forslag til forbud mod kamphunde/muskelhunde for beboere i plantagen
Hanne Iversen fremlagde sit forslag om forbud for beboerne i Vibo Plantage mod at holde kamphunde/muskelhunde. Årsagen til forslaget beror på de mange aktuelle sager med kamphunde.
Kommentar 1 - Der var en enkelt kommentar til forslaget fra Rikke Prasz (Andrupsvej 1)
Rikke Prasz var enig i forslaget men efterspurgte en definition på, hvilke konkrete racer forbudet omhandlede.
Svar (Flemming Christensen) gik på, at man fra officielt hold ikke havde defineret dette endnu, men så snart evt. lovgivning er på plads vil den være gældende. Indtil da henvises til definitionen lavet af Dansk Kennel Klub.
Forslaget blev efterfølgende accepteret og indarbejdes i ordensreglerne.
ad7 – Valg af bestyrelse og suppleanter
Henning Møgelberg Nielsen blev genvalgt som formand
René Sørensen og Bjarne Frese blev begge genvalgt til bestyrelsen
Jacob Weinreich (1. suppleant) og Lars Rytter (2. suppleant) blev begge genvalgt som suppleanter
ad8 - Eventuelt
Der var tre kommentarer under eventuelt.
Kommentar 1 – Flemming Hoffmann (Dæmningen 17)
Flemming Hoffmann rettede opmærksomheden mod dræningsproblemet på Dæmningen, der involverer en række lodsejere i Vibo Plantage. Problemstillingen ligger i, at naboer fra tilstødende grundejerforening ikke støtter op omkring løsning af problemerne, hvorfor dele af Dæmningen ligger under vand efter kraftige regnskyl. Flemming Hoffmann forklarede at det foreløbig havde bekostet kr. 5000 at forbedre forholdene, men at det synes håbløst at få grundejerne fra tilstødende plantage i tale. Medbragt var desuden korrespondence med kommunen omkring problemet. Flemming Hoffmann overleverede sit materiale til formand Henning Møgelberg Nielsen og bad ham om at fortsætte dialogen med hhv kommune og nabo grundejerforeningen.
Svar (Henning Møgelberg Nielsen) fra formanden gik på, at han tilbød at læse det fremlagte materiale igennem men understregede på det kraftigste, at der på ingen måder var tale om at han overtog sagen.
Kommentar 2 – Marianne Larsen Egerdal (Vibo Østvej 7)
Marianne Larsen Egerdal havde tre ting på hjerte. Den første gik på, at mange af de røde hjørnesten i plantagen trængte til ny maling og forespurgte hvor vidt dette kunne klares på en af de to årlige arbejdsdage. Næste spørgsmål gik på hvor vidt det kunne tænkes at bænkene i klitterne kunne blive frisket op eller udskiftet, da de ser medtagne ud. Endeligt var der ønske om at høre holdningen til havestole får lov at stå (på private grunde) i klitterne, som det er set for første gang denne sommer.
Svar (Lone Krausing) gik på, at det ikke burde være det store problem at få malet stenene. Med hensyn til bænkene i klitterne er problemet, at faststående bænke rent faktisk ikke bør stå i klitterne som er indbefattet af strandbeskyttelses reglerne. De vil derfor ikke blive hverken udskiftet eller behandlet på nuværende tidspunkt. Til spørgsmålet om havestole i klitterne gjorde Lone Krausing det klart, at det naturligvis ikke er et syn hverken bestyrelsen eller hende selv bryder sig om. Endvidere skal det undersøges, hvor vidt en sådan installation strider mod miljøministeriets klitlov.
Kommentar 3 – Rikke Prasz (Andrupsvej 1)
Rikke Prasz forespurgte hvor vidt arbejdsdagene skal udvides til også at omhandle andet end de grønne områder, som disse dage oprindelig var tiltænkt.
Svar (Lone Krausing) lød på at det ikke er tilfældet og det grønne fokus bibeholdes.
Herefter kom der ikke flere spørgsmål under eventuelt og sidste punkt på generalforsamlingen var bragt til ende.
Formanden takkede dirigenten for veludført hverv og takkede forsamlingen for god ro og orden.
Således afsluttedes den 65. generalforsamling i Vibo Plantage.
Således passeret
Flemming Christensen
Dirigent
Copyright @ All Rights Reserved
bestyrelsen@viboplantage.dk